Benzema za spas Real Madrida! (VIDEO)

Real u većem delu utakmice sa Elčeom nije ličio ni na sebe. Za nastavak šampionske trke sa Atletikom zaslužan je samo jedan čovek – Karim Benzema. Njegovim golovima je “kraljevski klub” jedva uspeo da od ambisa dođe do pobede rezultatom 2:1 (0:0).

Gost je došao u Madrid da se brani i to je vrlo uspešno činio u prvom poluvremenu. Posao su mu olakšali igrači Reala, među kojima je posle duže pauze bio i kapiten Serhio Ramos, ali nije bilo prevelike opasnosti za golmana gostujuće ekipe.

Posle odmora, kada su shvatili da je Real, sa zaboravljenim Iskom u startnoj postavi potpuno nemoćan, krenuli su hrabrije ka golu slavnog kulba. Kurtoa je čudesno spasao gol u 59, ali ništa nije mogao dva minuta kasnije, kada je Kalvo posle kornera glavom postigao efektan gol.

Zidan je istog trenutka na teren poslao Modrića, Krosa i Rodriga i to mu se isplatilo. Hrvat je u 73. minutu centrirao, a Benzema na petercu nadskočio protivnika i pogodio cilj. Elče je pokušao da odbrani nerešen rezultat, ali pred majstorijom Francuza ništa nije mogao. Rodrigo je kratko spustio loptu, sevnula je Benzemina levica i pobeda je nekako izvučena.

Napišite komentar

view all comments