Aleksandar Stanojević o stanju u ekipi pred nastavak sezone

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je zadovoljan stanjem ekipe posle priprema i da je prva utakmica nakon pauze uvek teška.

„Dobro smo ‘podmazani’, zadovoljan sam, ali videćemo da li ‘škripi’ kada krenu utakmice. Prva utakmica je uvek teška, moramo da se koncentrišemo. Jedva čekamo da počne“ rekao je Aleksandar Stanojević na konferenciji za novinare.

Partizan će u subotu odigrati prvu utakmicu u nastavku Super lige Srbije posle zimske pauze. Strateg crno-belih je naveo da će nastaviti trend sa menjanjem tima, odnosno da će menjati po tri ili četiri igrača na početku.

„Nastavićemo trend. Bez obzira na to šta se desi, promenićemo tri-četiri igrača. Želim da svi momci budu u fokusu. Posle tri-četiri utakmice će se iskristalisati tim i neće se toliko tumbati. Svi su podigli nivo forme. Tako ćemo funkcionisati u narednom periodu“, rekao je Stanojević.

Po njegovim rečima, tokom priprema je svaki igrač podigao nivo forme i Partizan je dobio veći fond igrača koji mogu biti konkurentni za tim.

„Pojačali smo intenzitet u fazi odbrane i napada. Takmičarske utakmice donose nove stvari i posle nekoliko možemo da pričamo o tome šta smo poboljšali“, rekao je trener crno-belih.

Prvi rival u nastavku prvenstva biće Napredak u 20. kolu prvenstva.

„To je klub sa tradicijom nezgodnom za Partizan. Poštujemo Napredak koji nam je zadavao dosta problema u prvoj utakmici. Pun respekt, ulazimo maksimalno koncentrisani i motivisani“, istakao je Stanojević.

Partizan je na kraju prvog dela vezao osam pobeda, a pre toga je izgubio od Radničkog koga je vodio upravo sadašnji strate Napretka Milan Đuričić. Stanojević je naveo da poštuje trenera Đuričića, koji je nekad bio i u stručnom štabu Partizana, i kazao da tada protiv Radničkog bila drugačija situacija.

Partizan će na početku drugog dela sezone imati sve igrače na raspolaganju, osim povredjenog rezervnog golmana Nemanje Stevanovića. Ipak, nekoliko igrača neće biti u konkurenciji za prvu utakmicu, poput igrača koji su bili sa timom Srbije na američkoj turneji.

Napišite komentar

view all comments